Interjú egy felhasználóval*
Mag. Waltraud E. (60 éves) nyugdíjas egyetemi tanár – Burgenland

Kedves E. asszony, köszönöm, hogy elfogadta az interjúra a kérésünket. Hogyan talált rá a Harmonizerre?

Az alternatív kezelések mindig is érdekeltek engem. Azt kell mondanom, hogy egész életemben mindig nagyon egészségesen éltem, és a megszerzett tudásomat elsősorban a barátoknál és a családtagoknál hasznosítottam. Néhány évvel ezelőtt másik helyre költöztem az országon belül, egy gyönyörű helyre a Fertő-tó mellé Burgenlandba. Úgy éreztem nagyon jó helyen vagyok, azonban nem sokkal később egy komoly probléma merült fel: erős hátfájásom lett. Olyannyira, hogy néha hétrét görnyedve jártam a fájdalomtól, felkelni is nehezemre esett az ágyból.

Ez elég gyakori. Mint volt tanár, feltételezem, éveken keresztül ülő munkát végezett. Hogyan jött az ötlet, hogy a problémájának köze lehet a földsugárzáshoz?

Az elején én sem vettem figyelembe. Azt hittem, hogy ez munkahelyi ártalom. Vagy, hogy valószínűleg megöregedtem. Folyamatosan azt olvassuk a médiában, hogy az emberek hátfájástól szenvednek. Belenyugodtam a ténybe, hogy most már ez vár rám is. Az állapotom egy év alatt nem változott semmit. Aztán eszembe jutott, véletlenül egy könyv a Központi Könyvtárban, Bécsben a földsugárzásról. Nagy érdeklődéssel olvastam, és hamarosan minden német nyelvű könyvet megismertem a témában. Elkezdtem gyanakodni, hogy a helyváltozás lehet a hátfájásom oka. Talán a régi ház földsugárzás mentes volt, és az új nem?

Hú, de izgalmas!

Ahhoz, hogy egyértelműen meggyőződhessek erről, egy ismert izom tesztet akartam csinálni. A vizsgálatot először egy terheletlen helyen végzik. A vizsgált személy a karját vízszintesen tartja, a „teszt irányítója” megpróbálja a kart, függőleges helyzetbe lenyomni. A tesztvezető személy azt kéri, hogy teljes erőből álljon ellent ennek. Normális esetben könnyű ellenállni. Akkor megkéri a vizsgált személyt, hogy 10 percre feküdjön az ágyra. A tesztet megismétlik. És most hihetetlen dolog történik: az ágy fel van töltve sugárzással, ezért a lehető legnagyobb erőfeszítés mellett sem képes ellenállni. A karját, mintha zsákok húznák le, nem számít, milyen keményen próbálja tartani. Ez annak köszönhető, hogy a földsugárzás terhelés, nagyon rövid idő alatt is megviseli a szervezetet.

Mi lett a teszt eredménye?

Olyan tesztalanyt kerestem az ismerőseim között, akinek nem volt tudomása a földsugárzásról. Nem mondtam el neki, hogy miért kell ezt a vizsgálat, de arra kértem, hogy kövesse a tesztlépéseket. Miután feküdt az ágyamon, nem tudta megtartani a karját egyáltalán nem volt ellenálló, nagy meglepetésére. Azt mondta, olyan a karja, mint a puding! Többszöri próbálkozás után sem változott. Mindketten teljesen összezavarodtunk. Persze, megismételtem a vizsgálatot másokkal is. Mindig ugyanazt az eredményt kaptam. Számomra egyértelmű volt: Az ágyam fel van töltve, valamit sürgősen tennem kell!

Térjünk vissza a Harmonizerhez…

A Harmonizert az interneten találtam és azonnal megrendeltem. Beállítottam a hálószoba padlójára, de őszintén szólva nem vártam sokat tőle. Nem tudtam elképzelni, hogy ez bármilyen módon hatással lehet a hátfájásomra. Az első héten egyáltalán nem éreztem semmit, de utána felgyorsultak az események. Először kertészkedés közben vettem észre a javulást. Hosszú ideig nem tudtam lehajolni. A szúró fájdalom miatt már mások segítségét kellett kérnem, ha a kecskéimnek meg kellett emelni az elemózsiás-zsákokat. Most, szinte gond nélkül ment elsőre. Nagyon boldog voltam, mert visszanyertem a mozgékonyságomat. Ma már újra tudok nagy bevásárlótáskákat vinni és nem kell görnyedten mennem. Kicsit kevésbé érzem magam, öregasszonynak! (nevet) Ez kissé melodramatikusan hangzik, de a Harmonizer sokkal jobb életminőséget adott. Nagyon hálás vagyok.

E. asszony, köszönöm az interjút.

„Ma már újra tudok nagy bevásárlótáskákat vinni és nem kell görnyedten mennem. Kicsit kevésbé érzem magam, öregasszonynak! (nevet) Ez kissé melodramatikusan hangzik, de a Harmonizer sokkal jobb életminőséget adott. Nagyon hálás vagyok.”

Waltraud E.

Frau Mag. E. mit ihrer Ziege Flora

E. asszony Flóra kecskéjével

Die Ziegen Karli, Billy und Flora

A kecskék Karli, Billy és Flóra
(balról jobbra)