Neuropszichiáter, már évek óta ismét jól alszik, úgy érzi, mintha csak nyaralna. A wifi vezeték nélküli erősítő miatt kialakult fülzúgása jelentősen csökkent*
Dr. med. H.R. Úr – Wels, Felső-Ausztria

Aki valaha volt olyan szerencsés, hogy beszélhetett Dr. R.-el személyesen, vagy telefonon, azonnal észreveszi, hogy ez az orvos, nemcsak a gyógyításban rendelkezik hatalmas élettapasztalattal. Az ember órákig tudná hallgatni. Két visszajelzése híven tükrözik mások tapasztalatait is, ezért itt több helyet adtunk az észrevételeinek.

„Kedves Fennesz Úr!

Magamról annyit, hogy: 71 éves nyugdíjas neuropszichiáter vagyok, (a fő érdeklődési területem a biokémia, az agy, és a klinikai agykutatás volt). Olyan orvos vagyok, aki megpróbálja a biológiai ismereteken túli távlatokat, és világossá vált számomra, hogy vannak olyan jelenségek, amelyek nem, vagy csak spekulatív módon magyarázhatóak tudományosan.

Már mintegy 15 éve, az alvásom minősége romlott. Mivel a már 50 éve meglévő, húgysav anyagcserezavar (köszvény) miatt 3-4 liter folyadékot iszom naponta, éjjel 2-3 alkalommal fel kell kelnem, kiüríteni a hólyagomat. 5 óra tájban általában már nem alszom. Tudtam, hogy mi nem csak a mobil-tornyok elektromágneses szennyezésének vagyunk kitéve, hanem a mikrohullámú sugárzásnak is a vonatok miatt. Néhány héttel ezelőtt, a fülcsengésünk megszüntetése érdekében a feleségem és én úgy döntöttünk, sugárzás mentes környezetet teremtünk. Leszereltük a wifi-routert is, arra gondoltam a hálószobánk olyan lesz majd, mint egy Faraday-kalitka. Eltekintve a magas költségektől (6000 €uro) – a megvalósítása csak részben sikerült, a nagy üvegfelületek miatt.

Aztán olvastam az interneten a Hamoni sugárzásvédelmi készülékről és úgy gondoltam, hogy ha nem segít, akkor sem ér nagy anyagi veszteség. Azonban az alvásunk minősége gyorsan javult. Szinte minden éjszaka a vizelési problémáim miatt megszakított alvás után, tényleg vissza tudok aludni. Évek óta azért járunk a Kanári-szigetekre nyaralni, mert ott nagyon rossz a mobiltelefon vétel és ezért kevés sugárzást tapasztaltunk ott. Ami fülzúgást illeti – sokkal kevésbé intenzív, szinte teljesen megszűnt.

Azt tudjuk, hogy az elektroszmog növeli a hőmérsékletet az agyban, ezáltal a tobozmirigynek csökken a melatonin termelése, ami fontos az egészséges alváshoz. Ennek hiánya alvászavart okoz. Ezért tiszta placebo hatás szerintem nem valószínű.

Dr. H. R.“

Megjegyzéseink

Dr. R. évek óta részt vesz a klinikai orvos kutatásban, többek között a tekintélyes „American Journal of Psychiatry” folyóiratban teszi közzé írásait. Legfontosabb eredményei a depresszió különböző formáinak megkülönböztetésére egy módszer kidolgozása. Rájött, hogy egy érzékeny rövid teszttel kimutatható a kezdődő demencia. Magánpraxisában megpróbálta megvalósítani az ideális pszichiátriai tevékenységek megítélését.

Dr. R. a Harmonizert 2015.08.24-én rendelte meg. Az első benyomását (alább látható) 2 nappal a készülék használata után írta meg. A fent nyomtatott levél a második visszajelzés volt, 2015.10.05-én, vagyis a 6 héttel az alkalmazás után.

Megemlítette, hogy azon töprengett, hogy a két fő problémájára megoldásként árnyékolást használjon.

„Tudom, hogy … a melatonin termelését a tobozmirigy végzi, amely fontos az egészséges, zavartalan alváshoz.“ Az elektroszmog káros hatásának eddig legfontosabb felfedezése az a tény, hogy károsítja az agyban a tobozmirigy melatonin termelését.

„Ezért tiszta placebo hatás szerintem nem valószínű.“ A placebo hatás témáját fel kell vetni, minden lelkiismeretes személynek, aki olyan terméket gyárt, amivel másoknak segíthet. Természetesen magunknak is feltettük ezt a kérdést. A Harmonizer jobbító hatását a növényeknél, állatoknál és a babáknál nehéz lenne megmagyarázni placebo hatásként. Továbbra is pozitív visszajelzéseket kapunk azoktól az ügyfelektől, akik az eszköz ismerete nélkül, családtagjaik ellátására vakteszteket végeztek.

A fent említett első visszajelzést Dr. R.-től, 2015.08.27-én, kitettük az érthetőség kedvéért, a megjegyzéseinkkel:

„Kedves Fennesz Úr!

Magamról: 71 éves I.R. neuropszichiáter vagyok – (I.R. az USA-ban azt mondják biológiai témájú pszichiáter – érdeklődési területe különösen a biokémiai folyamatok az agyban). Nekem mindig is az volt az aggodalmam, hogy az én szakterületem nem széleskörű, ezért csak kevés sikert tudunk elérni. 1990-ben vagy 1991-ben Arvid Carlsson mondta (Nobel-díjat kapott 2000-ben a pszichológia és orvostudomány területén) Firenzében egy konferencián, hogy a pszichiáter egy pici szöget próbál megütni egy csúszó-kalapáccsal. Ez volt a legütősebb, ám csekély elismerése az én tevékenységemnek, – 10 évvel ezelőtt még csak egy kis kalapácsot használtam – ettől a feletteseim szenvedtek különösen, hiszen, hogyan lehet gyakorlatilag mellékhatásoktól mentesen pszichózisban nagyon sikeres frakcionált kezeléseket végezni.

Első benyomásra a bemutató az interneten nagyon tetszett – még jobb, a küldött kiadvány. Mivel én elég jól ismerem a telomereket, – azt akarom mondani, hogy a megfigyelések rendkívüliek. Azonban, – mint ahogy már a telefonban is említettem, – alapvetően a stressz csökkentése a fontos. Félreértések elkerülése végett, az úgynevezett szimpatomimetikumok hatása ellen – beleértve a koffeint, Theint, kakaót, a vérnyomásnövelő és hörgőtágító gyógyszereket, drogokat, stb. – azt hiszem, a Hamoni hatása sok esetben kevés lehet hozzá.

2 nap után a Hamoni készülékről tudom, hogy még nem lehet komoly tapasztalatom, – de most 7 óra alvás után a fülzúgásom szinte teljesen eltűnt. Ha ez a tendencia folytatódik, elkötelezett vagyok ezt az élményt megosztani a rokonaimmal és a barátaimmal.

Tisztelettel!
H. R.“

Hozzászólásunk

„Azt hiszem, a Hamoni hatása sok esetben kevés lehet hozzá.“ Dr. R. itt egy nagyon fontos témát említ meg. Nevezetesen, hogy más okoktól eltekintve a sugárterhelés okozta stressz később is okozhat betegségeket. Természetesen a Harmonizer csak a problémák orvoslására alkalmas, azok okát – elektromágneses szennyezés, földsugárzás – nem képes megszüntetni. A Hamoni készülék nem egy „csodaszer”. Ha a probléma oka a Dr. R. által már említett túlzott koffein-fogyasztás, gyógyszer mellékhatás, a kábítószer-használat, ezekben az esetekben a sugárzás, a teljes stressz szintjéhez képest csak kis százalék, ezért ezen a Harmonizer természetesen nem tud segíteni. A szimpatomimetikum szerek túlzott használata (azaz olyan anyagok, amelyek serkentik a szimpatikus idegrendszert) miatt bekövetkező betegségek ellen logikailag nincs ellenszer. Itt csak az önfegyelem és önuralom a megfelelő gyógyszer.

Dr. R. az azt követő hetekben több Hamoni® Harmonizer eszközt vásárolt barátainak és rokonainak. Őszintén köszönöm a részletes visszajelzését.

Tájékoztató Dr. R-től (eredeti e-mail)

„Évek óta azért járunk a Kanári-szigetekre nyaralni, mert ott nagyon rossz a mobiltelefon vétel és ezért kevés sugárzást tapasztaltunk ott.”

Dr. med. H.R.

Lage der Zirbeldrüse im Gehirn

A tobozmirigy, más néven epiphysis, egy kicsi, toboz alakú (innen a neve) mirigy az agyban. Ez az endokrin rendszer része, tehát mirigyes rendszer a szervezetben. Közvetlenül a véráramba küldi a hormonokat, és így ellenőrzi a funkciót a célszervekben.

A tobozmirigy termeli a melatonin hormont, ami elengedhetetlen az alvás szabályozásában. Az eddig felfedezett legfontosabb tény, hogy az elektroszmog egyik legkárosabb hatása, a melatonin termelés csökkenése az agyban. A másik az agyalapi mirigy megnövekedett stimulációja, a vér-agy gát gyengítése, ezáltal a tinnitus kiváltása.

WLAN Repeater

Ez egy úgynevezett Wireless extender vagy jelátjátszó, amit a vezeték nélküli hálózat kibővítéséhez használnak. A wifi router sugárzási teljesítménye korlátozott. Ezért a nagyobb házak, lakások és épületek vastag falainál gyakran előfordul, hogy a wifi jel egyes helyeken túl gyenge. Az átjátszó segít ezen. Ez egy vevőantenna, amely befogadja a gyenge jelet, felerősíti, és újra kibocsájtja egy vagy több adóantennán keresztül.

Megnézheti a süllyesztett változatot, ez majdnem egy síkban van a fallal. Gyakori változata, amelyik egyszerűen be van dugva az elektromos csatlakozóba. A jelátjátszót az irodákban és a nyilvános helyeken használják. Az az épület népszerű, ahol ez alig látható, mert úgy néznek ki, mint a füstérzékelők. Ezeket szeretik használni a kertekben is. Körülbelül 20 euróért lehet ilyen átjátszót vásárolni.

Wand gestrichen mit Abschirmfarbe gegen Elektrosmog

Tehermentesítés: ez esetben 2 problémával találkozunk. Egyrészt magasak a költségek. Dr.R. lakásában a 6000 Euro reális összeg, de jelentősen magasabb is lehet nagyobb házaknál. Másrészről egy rossz árnyékolási módszerrel nagyot lehet hibázni. Nem ritka, hogy az egyes mért pontokon szignifikánsan magasabb sugárzási szintet mérünk, mint egy korábbi szűrésnél.

Ennek 2 fő oka van: Mert a védelem szinte mindig a mérlegelésen alapul (lásd a képen: a falon, a fényvisszaverő árnyékoló festék), visszatükrözi a kívülről beérkező sugárzást a környezetbe. Ez szándékos hatás. Ugyanakkor a lakáson belüli sugárzást is visszatükrözi, így növelve azt a sugárzást, amelyet ott nem akartunk. Látjuk tehát, hogy árnyékoló megoldás ellentétes hatású lehet, ezáltal még növelhetjük is a sugárzást, ha például beszélünk a mobiltelefonon vagy használjuk a wifi-t.

A második probléma, mint azt Dr. R. is helyesen felismerte, hogy szükség van a lehető legteljesebb védelemre. Ezt nem tudja biztosítani, azaz (az ablakrések csak egy példa), továbbra is áthatoló sugárzás van az árnyékolt szobában. Így azonban ez tükröződik vissza az űrbe. Ezek a visszatükröződések olyanok, mint egy tükörteremben, még szaporodhatnak is. Az eredmény egy úgynevezett interferencia (szuperpozíció). Ez vezet az interferencia maximumokhoz, melyek azok a helyek, ahol a legnagyobb sugárzási értékeket mérjük. Építésbiológusok „szendvics-hatás”-nak nevezik. Az ember, mint egy szendvicsbe ágyazva kapja a sugárzást.