Így tesz beteggé az elektroszmog,
Amit eddig tudunk róla

Az elektromágneses mezők és sugárzás mindig is része volt a környezetünknek. Az evolúció során, már alkalmazkodtunk hozzá. Azok az őseink, akik ezt nem tették, már kipusztultak. Egy bizonyos adag sugárzás, bizonyos frekvenciák szükségesek az egészségünkhöz. Például szükségünk van elegendő mennyiségű napfényre, amivel D-vitamint és a szerotonint (boldogság-hormon) tudunk előállítani.

Az elektromágnesesség önmagában nem veszélyes. Probléma akkor merül fel, amikor az embereknek olyan frekvenciákat kell elviselnie, amit eddig nem, és ezért nem épített a szervezetük védelmet ellenük. Egy ilyen besugárzási kísérlet folyik világszerte 25 éve, amely „a mobil kor” jellemzője. Ez a kísérlet jelentősen felgyorsult, a „Dolgok Internete” bevezetésével.

Az elektroszmog korábban felfedezett káros mechanizmusai

1) Genetikai károsodást okoz: az elektromágneses szennyezés károsíthatja a DNS szerkezetét. Ez mutációkat teremt, amely rosszindulatú daganatot vagyis rákot okoz.
2) Módosítja a vér-agy gátat: csökkenti a természetes akadályt szennyeződésekkel szemben. Ezért ezek egyre inkább behatolhatnak az agyba, és ezzel károsodást okoznak.
3) Gyengíti az immunrendszert: Az emberi rákos sejtek pusztítása az elektroszmog hatása alatt 24-szer (!) gyorsabb, mint a normál pusztulás az immunsejtek agresszív védelmével.
4) Zavart okoz az éjszakai melatonin termelésben: a szervezetnek fontos olyan hormonokat termelnie, mint például a melatonin. A legyengült immunrendszernek, álmatlanság és fáradtság az eredménye.
5) A stressz: ez közvetlenül érinti az elektroszmogra érzékeny embereket. A kevésbé érzékeny emberek a stressznek gyakran nincsenek tudatában, a következményeit már csak a betegségek kialakulása után veszik észre. A szervezet az elektroszmog hatására különböző stressz reakciókat mutat. Megnövekedett adrenalin, emelkedett kortizol (stressz-hormon), gyenge immunválasz, szapora szívverés és a magas vérnyomás észlelése. Egy további bizonyíték a szívfrekvencia variabilitás vizsgálat, amelyet a Hamoni® Harmonizer alkalmazásával vizsgáltunk meg.

Megfigyeléseink szerint az ügyfelek legtöbbször ugyanazokat a tüneteket tapasztalják. A panaszok tipikusan a stresszel kapcsolatos tünetekkel kezdődnek: álmatlanság, fejfájás, Chron betegség, fáradtság, fülzúgás, izomfeszültség és nyugtalanság, különösen a gyermekeknél. Ez kockázatos. A test megmutatja nekünk, ha valami nem tetszik neki. Ezért mentesítenünk kell a kényelmetlenségektől, különben nem reagál jól a szervezetünk.

Két lehetőségünk van: az egyik, a szervezet orvosolni próbálja a helyzetet. Ez a szándék evolúciós reakció, és valószínűleg ez vezette ide, erre a weboldalra. A másik: tagadjuk (tudatosan vagy öntudatlanul), ezeket a jeleket és vigasztal bennünket a remény ” majd elmúlik”. Persze, az ilyen problémákat nem képes egyedül megoldani a szervezet. Az elektromágneses szennyezés problémája nem tűnik el magától. Inkább folyamatosan nő a technológiai fejlődéssel.

Előfordul, hogy azoknál az embereknél, akik később reagálnak, idővel, egy sokkal nagyobb probléma jelentkezik. Az elektromágneses szennyezés állandó stresszt jelent, ennek a káros hatása, a rövid ideig előforduló stressztől jelentősen különbözik (gondoljunk például egy munkahelyi konfliktusra). Miközben ugyanis a rövid hatású stressz az lehet pozitív is a testünknek, míg az állandó stressz, az kiválthat egy sor súlyos következményt.

Az elektroszmog okozta állandó stressz, nagy kockázatot rejt

1) Szív: magas vérnyomást, szívinfarktust vagy strokot okozhat. A stressz-hormon emeli a vér koleszterin szintjét és az érelmeszesedés kockázatát.
2) Endokrin rendszer: az adrenalin és a kortizol fokozott felszabadulását okozza, ezáltal megnő a vércukor szint. Vészhelyzetben egy gyors kényszerítő választ kapunk a szervezettől. Az elektromágneses állandó stressz növeli a cukorbetegség kockázatát.
3) Emésztőrendszer: SA krónikus stressz erősen befolyásolja a vegyi anyagok felszabadulását. Puffadást, székrekedést vagy hasmenést okozhat. Magas kockázati tényező a Chron betegség, gyomorfekély és a nyelőcsőrák.
4) A szaporító rendszer: a férfiaknak csökken a tesztoszteron szintje a stressz hormonok hatására. Ez zavarhatja a spermiumok termelődését, merevedési problémákhoz és impotenciához vezet. A nőknél, csökkenti a nemi szervekben a vér áramlását és megnehezíti a megtermékenyített petesejt beágyazódását. Szakértők szerint a krónikus stressz az oka háromból egy meddőségi esetnek.

“Csupán egy milliomod watt átviteli teljesítmény is elegendő ahhoz, hogy megöljön egy emberi idegsejtet.“
Prof. Dr. Karl-Heinz Müller, fizikus,
FH Dél-Vesztfália

Megjegyzés: A kereskedelemben kapható telefonok, manapság akár 2 wattot is kibocsájtanak, ez megfelel az idézett leadási teljesítmény kétmilliószorosának.

Egy patkányon végzett elektroszmog-vizsgálat: A mobilnak (GSM) kitett patkány agya –
az agykárosodás még alacsony

Fent: agy besugárzás előtt
Alul: agyi besugárzás után

Rattenhirne vor Bestrahlung mit Mobilfunk
Rattenhirne nach Bestrahlung mit Mobilfunk

Tanulmányozni lehet a legendás idegsebész Dr. Salford és kollégái, Univ. Lund vizsgálatait Svédországban. Ő az elsők között volt, aki tudományos vizsgálatokat végzett, hogy bebizonyítsa az elektromágneses szennyezés káros hatását az emlősök agyában. Patkányokat sugárzott be, akkor még 2G-s mobillal.

Fontos eredmény, hogy nemcsak elhalt agysejtek halmozódtak fel még alacsony átviteli teljesítményszintnél is, (sötét foltok a képen) hanem ezen túlmenően azt láttuk, hogy egy nagyon fontos védekező mechanizmust, a vér-agy gátat is megsemmisíti.

Blut-Hirn-Schranke

A vér-agy gát: Egy nagyon fontos védekező mechanizmus az agyban. Lehetővé teszi a létfontosságú tápanyagok bejutását, de megakadályozza, hogy mérgező anyagok behatoljanak az agyba, és károsíthassák.

Elektroszmog befolyás alatt megnövekedett a vér-agy gát áteresztő képessége és szennyező anyagok jutottak az agyba. A képen egy úgynevezett asztrocitát látunk, ez egy sejt, amely a véráramból táplálja az agyat.

Schädigung der DNA durch Mobilfunk-Strahlung

Az elektromágneses szennyezés hatására, miután az genetikai károsodást okoz, fokozott a rák kockázata. Az elektromágneses sugárzás bejut az egészséges DNS-be, az egyik vagy mindkét (különösen veszélyes) DNS szálba. Ennek eredményeként helytelen genetikai kódot fog olvasni, így létrehoz egy úgynevezett mutációt. Alattomos rák keletkezik.